• SIMÁNDY 100

    Kiállítászáró programok március 5-én Bővebben

  • Színházi hagyomány és megújulás a norvég, izlandi és magyar színpadon

  • EMLÉKSZILÁNKOK

    Dokumentumok a Tanztheater Wuppertal - Pina Bausch történetéből

Értesítjük Látogatóinkat, hogy az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet szolgáltatásai február 27 és 28-án szünetelnek!

Bővebben

 

FINISSZÁZS
„Háromszázezer magas Cé – SIMÁNDY 100”
Szeretettel várjuk a kiállítászáró programokra

Bővebben

 

„Lásd, válni is alig
Tudok s jó éjt kívánnék – hajnalig” 
Rómeó és Júlia erkélyjelenetek elemzése

Bővebben

 

Szülőföldem szép határa
Beszélgetés az emigráció színházi életéről a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Bővebben

 

Kiállítások

 

Hirek

A HÓNAP MŰTÁRGYA

A Film Színház Muzsika 1957. decemberi számának címlapja

Kotnyek Antal a Film Színház Muzsika 1957. decemberi számához készített címlapfotója látszólag a hagyományos, színházi lapoknál évtizedek óta bevált gyakorlatot követi: az ünnepi szám címlapján egy ragyogó szépségű színésznő éppen gyertyát gyújt a karácsonyfán. Az 1956-os forradalom leverése után egy esztendővel a megtorlások árnyékában egy ártatlan kép mögött azonban tragikus történet húzódik meg...

Bővebben

MÉDIATÁR

 

Médiatárunkban megtalálhatók az Országos Színháztörténeti Múzeumban, valamint kiállítóhelyén a Bajor Gizi Színészmúzeumban lezajlott események, konferenciák, előadások felvételei, gyűjteményeink anyagaiból készült válogatások és a múzeumot bemutató videófelvételek.

 

Digitális múzeum

 

Digitális múzeumi rovatunkkal célunk, hogy a modern technika eszközeivel mutassuk meg az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet rejtett kincseit és „titkos” helyiségeit. Virtuális múzeumunk látogatóit egy izgalmas tárlatvezetésre hívjuk, ahol 3D modellek segítségével ismerkedhetnek a magyar színháztörténet múltjával és jelenével. 

 
 
 
Share